The Blog

Deelnemen aan wetenschappelijk onderzoek

i mrt 15th No Comments by
Share

Bij StOMbP komen regelmatig vragen over het voorkomen van Münchausen by Proxy/Pediatric Condition Falsification, het daderprofiel, de gevolgen en behandeling van de schade ten gevolge van deze vorm van kindermishandeling.

In onze voorlichtingen komen deze onderwerpen uitgebreid aan de orde. Sommige antwoorden kunnen wij alleen baseren op onze ervaring (met geuite vermoedens die ons bereiken) omdat er nog geen antwoorden gebaseerd op resultaten uit wetenschappelijk onderzoek zijn.

Vanuit StOMbP hebben we een aantal wensen en doelen die we willen realiseren. Een daarvan is het verkrijgen van meer inzicht in wat een mens beweegt om de aan hen (door geboorte of anderszins) toevertrouwde kinderen, een lichamelijke, psychische of sociale aandoening/ziekte toe te bedelen, te verergeren of te veroorzaken.

Ieder slachtoffer van kindermishandeling vindt StOMbP er een teveel.

Daarom vragen we uw medewerking voor het volgende onderzoek:

Deelnemen aan wetenschappelijk onderzoek

In oktober 2015 is er wetenschappelijk onderzoek gestart op het gebied van Münchausen by Proxy/Pediatric Condition Falsification. De titel van het onderzoek is:

“Het psychosociaal functioneren, de huidige mentale gezondheid en de medische en psychosociale voorgeschiedenis van slachtoffers van Münchausen by Proxy (MBPS)/Pediatric Condition Falsification ( PCF) ’

Dit onderzoek betreft een studie naar inmiddels volwassen slachtoffers/overlevers van Münchausen by Proxy (MBPS)/Pediatric Condition Falsification ( PCF).

De afgelopen jaren krijgt deze vorm van kindermishandeling meer aandacht in onderwijs en media. Een van de doelstellingen van deze studie is te komen tot een lijst met alarmsignalen, zodat artsen en hulpverleners eerder signalen van MBPS/PCF herkennen.
Het is van belang dat artsen en hulpverleners symptomen in hun eigen vakgebied eerder herkennen bij slachtoffers.

Daarnaast hopen wij inzicht te krijgen in risico factoren en alarmsignalen bij de daders.

Het onderzoek bestaat uit het invullen van 2 vragenlijsten.

Mocht u vragen hebben over dit onderzoek dan kunt u contact opnemen met Hester Diderich.

Indien u als slachtoffer/overlever van Münchausen by Proxy/Pediatric Condition Falsification deel wilt nemen aan dit onderzoek dan kunt u contact opnemen door een mail te sturen naar

h.diderich@kindcheck-ggz.nl

 

 

 

 

Share

Opmerkingen

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.