Op 6 februari 2018 bestaat StOMbP 9 jaar!

Op 6 februari 2018 bestaat StOMbP 9 jaar!

i feb 7th No Comments by

Ik ben, als een van de grondleggers, in het zonnetje gezet met een prachtige symbolische vlinder…..
De vlinder staat voor de transformatie die Stombp en ik hebben doorgemaakt….

Zonder alle medewerking en inzet van alle betrokken mensen had StOMbP nooit zo mooi kunnen groeien….

Warme groet,
Nina ⚘

Evaluatie bijscholingsdag LVAK 24 januari 2018

i feb 6th No Comments by

 

 

Themadag Münchhausen by Proxy

* Dit keer een ander soort verslag omdat de LVAK zelf evaluatieformulieren heeft en deze zijn qua opstelling anders dan wij vanuit StOMbP gebruiken.

Waardering

1 (niet goed) tot 5 (goed)

Aanwezig 45 leden
Ingeleverd  39 formulieren

 

 • Münchhausen by Proxy
  StOMbP en een vertrouwensarts

Waardering

1 2 3 4 5
8 28

Opmerkingen

– Indrukwekkend door ernst en verstrekkende gevolgenproblematiek.
– Persoonlijk verhaal maakt indruk. Praktisch, ruimte voor eigen vragen.
– Heel goed! Indringend! Kippenvel. Indrukwekkend.
– Het was indrukwekkend!
– Erg interessant, informatief en aangrijpend.
– Zeer boeiend en interessant.

 

 • De praktijk over Münchhausen by Proxy 
  Nina Blom, Lien DaamsWorkshop 13.00 uur)

Waardering

1 2 3 4 5
7 9

Opmerkingen
Geen

 

 • De praktijk over Münchhausen by Proxy 
  Nina Blom, Lien DaamsWorkshop 14.45 uur)

Waardering

1 2 3 4 5
1 3 5

Opmerkingen

– Had gehoopt om meer input vanuit publiek, casussen bespreken vanuit de praktijk. Had het gevoel dat er toch wel wat privacy gevoelige info werd gedeeld.

 

Evaluatieverslag voor huisartsenpost en triage assistenten 31 oktober en 23 november te Arnhem.

i feb 6th No Comments by


We hebben vanuit StOMbP twee keer een workshop/gastles verzorgd voor o.a. huisartsenpost en voor triage assistenten. Een zeer belangrijke doelgroep omdat MbP/PCF juist hier gesignaleerd / ontdekt kan worden.
Er is dit keer een evaluatieformulier vanuit de organisatie gebruikt, dus we hebben een meer algemeen beeld en het is veel minder uitgebreid dan jullie van ons gewend zijn.

We merkten wel (eigenlijk voor de eerste keer sinds wij voorlichting verzorgen en dat is al 9 jaar) dat het tegelijkertijd ook een lastig doelgroep is juist omdat deze professionals nagenoeg geen of heel kort contact hebben met de ouders en de kinderen. Het vergt dus een andere aanpak als het gaat om signaleren.

De interactie kwam wat traag op gang en we hebben zoveel mogelijk signalen, tips en adviezen en informatie hebben gegeven.
De presentatie werd wel goed beoordeeld en er kwamen veel persoonlijke reacties.
Een aantal mensen gaf een matige beoordeling een grotere groep gaf ons een goed en voldoende.

Op 23 november verliep de interactie beter. Er bleef ook een kleine groep wat stil en leek bijzonder onder de indruk van het ervaringsverhaal van Nina.
De beoordeling op deze dag was ongeveer zoals op 31 oktober echter kregen wij een aantal onvoldoendes als het gaat over toepasbaarheid.
Dat hadden we niet verwacht omdat de interactie zo positief verliep.

Goede Doelen Sponsoring!

i jan 17th No Comments by

Wij zijn vanuit StOMbP ontzettend blij!

Tijdens het personeelscongres van Everest BV heeft Frits van Endhoven onze stichting onder de aandacht gebracht en voorgedragen bij de Goede Doelen Sponsoring. Dit heeft een grandioos resultaat gehad.
Wij zijn tweede geworden en hebben inmiddels een mooie donatie ontvangen.
Team StOMbP is daar enorm blij mee! We gaan er  PR – materiaal voor aanschaffen wat nodig is om de verdiepingstraining ,op basis van de reconstructiefilm Ik Ben Niet Ziek, in de markt te zetten.

Daarom zetten wij Frits van Endhoven en Everest BV en alle mensen die op ons gestemd hebben, via deze weg, graag in het zonnetje!

Bedankt!

 

Nina Blom te gast bij RTV LOVE radio “Zukke Zorgen”

i jan 8th No Comments by

Komende woensdag 10 januari 2018 een live interview op RTV LOVE radio “Zukke Zorgen” van 19.00 tot 21.00 zowel live te luisteren en te zien via deze link. Nina Blom is te gast in deze uitzending. De uitzending staat geheel in het teken van MbP/PCF

De herhaling is terug te luisteren en te zien op zondag 14 januari 2018 van 20.00 tot 22.00

Winterstop voor team StOMbP

i dec 15th No Comments by

Beste Mensen,

In verband met onze winterstop zijn we vanaf 16 januari 2018 weer bereikbaar via onze website en via de mail. Bij ernstige vermoedens van MbP/PCF raden wij aan om contact op te nemen met Veilig Thuis: telefoonnummer: 0800 -2000.

Wij wensen iedereen fijne feestdagen en een prachtig 2018!

Warme groet,
Team StOMbP

RTL4 Editie.nl interview Nina Blom

i dec 13th No Comments by
 • We zijn vanuit StOMbP enorm blij met de aandacht, het artikel en de uitzending van RTL4 Editie.nl.
  Wel jammer dat MbP een ziekte genoemd wordt.
  Dus…. geven we vanuit StOMbP voorlichtingen over deze ernstige vorm van kindermishandeling.
  In het belang van kinderen.

Hier een artikel van RTL4 Editie.nl

en via deze link is de uitzending terug te kijken: RTL4 Editie.nl

Het Verdwenen Zelf van Iris Koops

i dec 13th No Comments by

In 2016 kwam StOMbP via ons netwerk in contact met Iris Koops van Het Verdwenen Zelf. Iris Koops heeft het werkboek: “Herstellen van narcistische mishandeling” geschreven. Daar is dit jaar medio 2017 een vervolgboek op gekomen met als titel: “Je leven in eigen hand”.  Met als ondertitel: “Verder na narcistische mishandeling”.

Wat een enorme overeenkomsten, herkenning en erkenning haalt Nina Blom uit haar werk. Wij willen vanuit StOMbP mede daarom een aanbeveling doen voor de boeken van Iris Koops voor alle professionals en voor iedereen die slachtoffer is geweest van MBPS/PCF. Beide boeken zijn op een prettige en verhelderende manier geschreven en het is ook echt helpend om te lezen. Het geeft zoveel inzichten.

Uiteraard raden wij vanuit StOMbP altijd aan om professionele hulp te zoeken bij de verwerking van traumatische ervaringen. Het is belangrijk om hier tijd en aandacht  voor te nemen. Er zijn al vele psychologen en andere hulpverleners bekend met het werk van Iris Koops. We hopen dat het voor veel andere  overlevers van MBPS/PCF ook een enorme steun kan zijn. Juist omdat je jezelf als individu zo kwijt raakt als je slachtoffer bent geweest van MBPS/PCF. Een zoektocht naar je eigen identiteit is onvermijdelijk  in je herstelproces. Daarom kunnen deze boeken enorm helpend zijn .

We zijn diep onder de indruk van de boeken  van Iris Koops. In beide boeken wordt alles per hoofdstuk overzichtelijk en op een prettige en begrijpelijke manier uitgelegd.

Voor het boek: Herstellen van narcistische mishandeling

ISBN nummer: 978-90-823925-0-0

Voor het boek: Je leven in eigen hand ISBN nummer: 978-90-823925-1-7

Heel speciaal vinden wij, dat Iris Koops in haar boek ‘Je leven in eigen hand’ ook een stuk over MBPS/PCF heeft geschreven (samen met Nina Blom). Bijzonder om op deze manier de krachten te bundelen om zoveel mogelijk mensen te bereiken en te kunnen helpen als het gaat over het vinden van herkenning en erkenning.

De boeken van Iris Koops zijn via de website te bestellen: https://verdwenenzelf.org

 

RTL4 Editie.nl

i dec 13th No Comments by

Alles loopt vandaag totaal anders dan gepland.
De werkdag van StOMbP loopt even in de soep want:

Heel onverwachts werden wij vanuit StOMbP benaderd door RTL4.
Er komt vanavond een item over MbP/PCF op RTL4 bij Editie.nl om 18.15
Hierin kort het ervaringsverhaal van Nina en dat onderzoek bij vermoeden door een multidisciplinair team aangestuurd door Veilig Thuis ontzettend belangrijk is in het belang van de veiligheid van de kinderen.

Nina heeft het interview net gehad.
Hebben we zomaar ineens een kijkerstip 
Warme groet,
Team StOMbP

#21minuten2017 StOMbP was in het Martini Ziekenhuis in Groningen

i nov 24th No Comments by

Op 20 november om 11:55 organiseren Ted Kloosterboer van Stichting Praat en Naomi Dessaur van Dessaur Trainingen twaalf 21 minuten bijeenkomsten. Een prachtige landelijke actie in de Week Tegen Kindermishandeling 2017.
In elke provincie één bijeenkomst, waarin aandacht wordt gevraagd voor kinderen die slachtoffer zijn van kindermishandeling.

Op 20 november heb ik, Nina Blom, als ervaringsdeskundige gesproken bij Martini Ziekenhuis in de Provincie Groningen.
In 6 minuten heb ik een klein stukje van mijn ervaringsverhaal verteld en gaf ik een positieve boodschap mee. Omdat een heel klein gebaar een heel groot verschil uit maakt. Voor alle kinderen: verbind voor het kind!

Verbondenheid en betrokkenheid, dat heb ik gevoeld vanuit het publiek want de deelnemers hadden echt iets aan mijn verhaal!
Het was een kippenvel moment omdat ik mij besefte op moment van spreken dat er in totaal 12 ervaringsdeskundige in 12 provincies, precies op hetzelfde tijdstip om 11.55, ook hun verhaal aan het vertellen waren.

Het waren 21 mooie minuten samen met gespreksleider Rian Teeuw, kinderarts sociale pediatrie bij het Emma Kinderziekenhuis-Academisch Medisch Centrum te Amsterdam.

Warme groet,
Nina Blom ⚘