Evaluatieverslag Alumni-activiteit Studievereniging Emile Pedagogische Wetenschap Universiteit Leiden, 25 september 2019

Er waren ruim 80 mensen aanwezig, grotendeels studenten Pedagogische Wetenschap. Ongeveer 8 mensen gaven aan ervaring te hebben met vermoedens van MbP/PCF. Bijna iedereen wist wel van de definitie van MbP af en ongeveer 30 mensen wisten ook van de term PCF. De meeste gaven aan dat zij geen idee hadden dat MbP/PCF ook zo ver kon gaan.
Het was een indrukwekkende en interactieve lezing.
Hieronder geven wij de gemiddelde waardering van de deelnemers (uitgerekend in een gemiddeld cijfer) en een aantal opvallende of bijzondere opmerkingen. Ook kregen we een aantal nuttige tips. Een flink aantal mensen gaven aan interesse te hebben in de training (sommigen gaven aan dat zij dit later wel willen als zij daadwerkelijk werkzaam zijn in de praktijk of dat deze lezing voor nu even voldoende is.

Hieronder de gemiddelde waardering:
Voor de inhoud en de interactie een: 9,3
Voor de opzet en vormgeving een: 8,7
Voor de film een: 8,4
Voor de deskundigheid van de spreker een: 9,4
Voor de toepasbaarheid in het werkveld (deze vraag was niet voor elke deelnemer van toepassing) een: 8,6

Hieronder een aantal opvallende en bijzondere reacties:
-Uitmuntend! De film is best heftig maar zou hem zeker blijven laten zien (een 9).
-Je presentatie is ontwapenend, helder en de film is erg mooi, vooral omdat er gesprekken zijn met betrokken professionals! Transparant en eerlijk. Je hebt aandacht voor iedereen!
-Heel goed dat er eerst achtergrondinformatie komt en daarna de film, een prettige afwisseling (en ook goed dat de film in het begin van de avond werd getoond). De opbouw en de inhoud waren heel goed!
-In mijn stageklas zat er een kind waarbij MbP/PCF werd vermoed, daarom raakte het mij.
-De deskundigheid is groot, een 10, want je kon op alle vragen antwoorden geven.
-De film geeft een duidelijke weergave van het verhaal en dit geeft weer mooie aanleiding voor vragen. De interactie en de sfeer voelden heel veilig, prettig, eerlijk, open, toegankelijk en krachtig.
-Veel kennis over ander casuïstiek en achtergrondinformatie.
-Opzet en vormgeving een 10 de volgorde is logisch en het is volledig te volgen! Een goede opbouw, steeds meer verdieping, heel erg goed!
-Een 10 voor de film, echt heel goed dat deze gemaakt is!
-Ik geef een 10 voor ervaringsdeskundigheid, uitgebreide kennis van cijfers en andere informatie een goede balans een humane vertelling, heel mooi. Je geeft duidelijke adviezen over herkennen en handelen.
-Ik dacht eerst dat het voornamelijk het bedenken van een ziekte was en niet zozeer het verergeren/veroorzaken.

We kregen nog een tweetal tips rondom de opzet en vormgeving:

Een persoon vond het heel prettig om naar de spreker te luisteren en dat de diapresentatie iets overzichtelijker zou kunnen (de kleuren en soms de tekst) leiden iets teveel af (daarom een 7).
In het echt vond ik Nina erg sterk overkomen. Op de film klonk het wat meer voorgelezen en dat vond ik er minder sterk aan. *(dit gaven 2 mensen aan, daarom een 6 en een 7).
Een persoon had meer over juridische aspecten en casussen willen horen *(komt in training aan bod) en een persoon had meer over de uithuisplaatsing willen horen.

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.